Poremećaji ravnoteže - Multipla skleroza i Parkinsonova bolest

Mnogi su ljudi oboljeli od multiple skleroze i Parkinsonove bolesti. Ovi neurološki poremećaji popraćeni su brojnim simptomima koji mogu značajno utjecati na svakodnevni život: jak umor, paraliza, ukočenost mišića, problemi s vidom, usporeno kretanje, poremećaji ravnoteže itd ...

Pored važnosti psihološke podrške za izbjegavanje izolacije i povlačenja, preporuča se i vježbanje kako bi se poboljšala kvaliteta života pacijenta. Fizioterapeut stoga igra vitalnu ulogu u pomoći kod ovih bolesti.

LPG rješenje

Huber®

S motoriziranom platformom i ručkama opremljenim senzorima sile, HUBER 360® EVOLUTION pomaže vam da se podržite, postanete sigurniji u svoje pokrete i bolje nosite svoju težinu na nogama istovremeno jačajući mišiće (gornji i donji udovi, torzo). HUBER 360® EVOLUTION omogućuje vam da se koncentrirate i povećavate učinkovitost slijedeći cilj na ekranu. Na ovaj način uspijevate razviti svoje kognitivne sposobnosti kao i svoje fizičke sposobnosti. Pruža način suzbijanja različitih oslabljujućih učinaka koje ove bolesti mogu izazvati, pa se brzo možete vratiti svakodnevnim aktivnostima.

- Poremećaji ravnoteže kod starijih osoba

Od 65. godine života mišićna masa i snaga opadaju za 40 do 50%, sve se više osjeća kratkoća daha, a dolazi i do debljanja.

Zbog sve većih poremećaja ravnoteže, opasnost od pada postaje sve češća. Tada je vaša autonomija dovedena u pitanje. Osim što utječe na vaše fizičko stanje, pad može imati i psihološke posljedice s različitim stupnjevima ozbiljnosti: gubitak samopouzdanja, strah od ponovnog pada, povlačenje itd. Kako biste odgodili ili izbjegli ovaj neizbježni put do ovisnosti prema drugima, umjereno vježbanje postaje jedno od rješenja za ugodno starenje.

LPG rješenje

Huber®

HUBER 360® EVOLUTION pokazao se idealnim funkcionalnim alatom za ostajanje aktivnim, mobilnim i neovisnim. Svojim različitim dodacima (zaštitnici, posebna stolica, itd.), ova najsuvremenija tehnologija nudi vježbu koja se može prilagoditi i personalizirati za svakoga.

 

Zahvaljujući integriranom softveru, HUBER 360® EVOLUTION može stvoriti širok izbor vježbi:

 

  • vježbe stajanja koje mobiliziraju sve zglobove i koje postupno jačaju mišiće na ciljani način da poboljšaju ravnotežu i obnove raspon pokreta. Mogu se raditi i druge dinamičnije vježbe (prilagođene fizičkom stanju) kako bi se povećala sposobnost toleriranja umora kako bi se održalo dobro zdravlje kardiovaskularnog sustava.
  • vježbe u sjedećem položaju koje djeluju na trbušne mišiće kako bi se ispravilo držanje
  •  

Korištenjem ciljnih igara na ekranu, HUBER 360® EVOLUTION potiče kognitivne sposobnosti za poboljšanje koncentracije i koordinacije, ograničavajući na taj način opasnosti od pada u svakodnevnom životu. Uređaj omogućuje vježbanje cijelog tijela što je izrazito bitno za dobru pokretljivost.

@ Copyright 2019, Alerion d.o.o. - ovlašteni distributer francuske tvrtke LPG Systems za područje Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, Crne Gore

Ostanite u toku s najnovijim trendovima u svijetu profesionalnih estetskih i terapijskih uređaja, zatražite naš newsletter.

Submitting Form...

The server encountered an error.